2 kilo bal kabağına ne kadar şeker konur?
2,5 su bardağı toz şeker.
1 kilo kabağa ne kadar şeker gider?
Bu tatlı tarifi 1 kilo kabaktan yapılacaksa toz şeker miktarı yaklaşık 400 gram olmalıdır. Yani 1 kilo kabak tatlısına eklenmesi gereken toz şeker miktarı 2 su bardağı olmalıdır.
Kabak tatlısının püf noktası nedir?
“ASLINDA ÇOK NOKTA VAR” Dışı mumlanmış ve sertleşmiş ama içi kıvamı iyi değil. Bu nedenle tencereye koyduğunuzda kapağı kapalı bir şekilde az su ve şekersiz olarak biraz yumuşatılmalı ve şekeri 4-5 adımda eklemelisiniz. Son olarak evde yapıldığında kabak tatlısı 6-7 saat piştiğinde kapağı ancak o zaman açılır.
Kabak tatlısının parlak olması için ne yapmalı?
Tek fark, fırında pişmiş balkabağı tatlısının renginin daha koyu olmasıdır. Eğer şerbetin ocakta piştikten sonra karamelize olmasını ve daha açık bir renk almasını istiyorsanız, 180 derece fırında 15 dakika pişirebilirsiniz.
Kabak tatlısı yaparken su konur mu?
Kabakları hemen ve bekletmeden pişirmek istiyorsanız şekeri ekledikten sonra 1 su bardağı su ekleyebilirsiniz. Gerekirse pişirme sırasında daha fazla su ekleyip yumuşayana kadar pişirebilirsiniz.
Kabak tatlısı tencerede kaç dakikada pişer?
Kabak suyunu bıraktığında, ağırlıkları çıkarın ve kapağı kapalı olarak ocağa koyun. Kaynadığını görene kadar ilk 15 dakika yüksek ateşte pişirin. Daha sonra kabak yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika daha çok düşük ateşte pişirin.
Kabak tatlısı nasıl kıtır kıtır olur?
Bunun için kabaklar kirece batırılarak dışının çıtır, içinin yumuşak kalması sağlanır.
Kabak tatlısının şerbeti nasıl koyulaşır?
Şurubun kıvamını koyulaştırmak için 2-3 damla limon suyu ekleyin. Servis etmeden önce tatlıyı soğumaya bırakın ve üzerine tahin ve ceviz serperek servis edin.
Kabak tatlısı erimemesi için ne yapmalı?
*Kabak tatlısı yaparken dikkat edilmesi gereken ilk şey, kabakları şekere batırıp bir gece bekletmektir. *Bir gece şekere batırılan kabaklar kendi suyunu bırakacağı için kabak tatlısını pişirirken su eklemenize gerek yoktur.
Kabak tatlısı sert olması için ne yapılır?
Antakya mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan limonlu kabak tatlısı için, pişirmeden önce kabaklarınızı şeker yerine limonlu suda bekletmeniz gerekiyor. Bu işlem kabakların dış yüzeyinin sertleşmesini sağlayacaktır.
Kabak tatlısı ağzı açık mı pişer kapalı mı?
Kabak tatlısı 6-7 saat pişerken kapağını açmayın. Buharda pişirme modunda yavaş yavaş pişecektir ama dilerseniz şekere batırarak da pişirebilirsiniz.
Kabak tatlısı pişerken limon sıkılır mı?
Kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Su kaynayınca limon suyunu sıkın.
Kabak tatlısı neden kısık ateşte pişirilir?
5- Düşük ateşte pişirin Balkabağının şerbetini iyi çıkarmasını ve yoğun bir aromaya sahip olmasını istiyorsanız mutlaka düşük ateşte pişirin. Düşük ısı sayesinde balkabağı tatlısının şerbetini çabuk çıkarabilir, yanmasını ve tatsız kalmasını önleyebilirsiniz.
En güzel kabak tatlısı hangi kabaktan yapılır?
Tatlı olarak ise daha sert ve şeker oranı yüksek olan balkabaklarını tercih etmenizi öneririz.
Kabak tatlım şekerlendi ne yapmalıyım?
Çoğu şekerliyse, tekrar kaynatırken daha fazla su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu eklenmelidir. Isı şeker oluşumunu engellediği için, yukarıdaki yöntemlerle tatlandırılmış reçelleri atmadan tüketebilirsiniz.
Kabak tatlısı nasıl kıtır kıtır olur?
Bunun için kabaklar kirece batırılarak dışının çıtır, içinin yumuşak kalması sağlanır.
Kabak tatlısının şerbeti nasıl koyulaşır?
Şurubun kıvamını koyulaştırmak için 2-3 damla limon suyu ekleyin. Servis etmeden önce tatlıyı soğumaya bırakın ve üzerine tahin ve ceviz serperek servis edin.
Kabak tatlısı erimemesi için ne yapmalı?
*Kabak tatlısı yaparken dikkat edilmesi gereken ilk şey, kabakları şekere batırıp bir gece bekletmektir. *Bir gece şekere batırılan kabaklar kendi suyunu bırakacağı için kabak tatlısını pişirirken su eklemenize gerek yoktur.
Balkabağı kaç dakikada haşlanır?
Doğranmış balkabağını bir tencereye koyun, üzerine yeteri kadar su ekleyin ve kaynatın. Kapağını kapatın ve yumuşayana kadar yaklaşık 15 ila 20 dakika pişirin.