Mamzana hangi yöreye aittir?
Mamzana; közlenmiş patlıcan ve biber, çiğ domates ve maydanozla yapılan bir Türk sosu ve salatasıdır. İsterseniz sarımsaklı yoğurt ekleyebilirsiniz. Edirne’nin geleneksel mutfağının bir parçasıdır.
Manço mezesi nasıl yapılır?
Patlıcanlar soyulup farklı şekillerde doğranır ve tuzlu suda bekletilir. Ayrı bir tencerede biber, soğan ve sarımsak da kavrulur. Domatesler pişince baharatlar ve kızarmış patlıcanlar eklenir ve ocak kapatılır.
Mamursa hangi yöreye aittir?
4.Bereketli olduğunda. Düzce mutfağında Çerkez kültürünün yemeklerinden biridir. Ana malzemeleri su ve mısır unu olan mamursa için mısır unu suda kaynatılır. Ekmek kıvamına gelene kadar tahta kaşıklarla sürekli karıştırılarak pişirilir.
Patlıcan salatasına ne girer?
Patlıcan salatası tarifi için malzemeler: 3 adet közlenmiş patlıcan, 2 adet domates, 4-5 adet yeşil biber, 8-10 dal maydanoz, 1 adet soğan, 3 tatlı kaşığı sumak, tuz.
Atatürk mezesi nasıl yapılıyor?
Kara baklaları bir gece suda bekletin, sonra ocağa koyun ve yumuşaması için 15 dakika pişirin. Kara baklaları bir gece önceden suda bekletmezseniz, 15 dakikada düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Pişmiş kara baklaları, zeytinyağını, sarımsağı, kimyonu, suyu ve limon suyunu mutfak robotuna koyup koyu bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Afiyet olsun.
Ermeni mezesi nedir?
Genellikle patates veya unla karıştırılmış nohut bazlı bir hamurdan oluşan, içine soğan, fındık ve kuş üzümünden yapılmış bir iç harcı saran ve otlar ve baharatlarla tatlandırılan bir Ermeni yemeğidir. Ayrıca, içeriğindeki tahin, üstüne farklı bir lezzet katar.
Alaçatı mezesi nedir?
Alaçatı’dan bilinen Atatürk mezesi, kara baklanın en lezzetli versiyonlarından biridir. Sofralarınıza farklı Ege esintileri katmak için tercih edebilirsiniz.
Mamursa nasıl yapılır?
Mamursa nasıl yapılır? Bir tencereye iki litre su ve tuz konur, tercihen değirmende öğütülmüş mısır unu eklenir ve kısık ateşte kaynatılır. “Belağa” adı verilen tahta bir mutfak aleti veya tahta bir kaşık yardımıyla ekmek kıvamına gelene kadar karıştırılır.
Gubate nerenin yemeğidir?
“Bir Çerkes Efsanesi” adını en popüler fırın ürünlerinden biri olan Gubate’den alıyor. Çerkes mutfağının geleneksel lezzetlerinin yanı sıra, Kayseri yöresinin eşsiz yemeklerine de menümüzde yer veriyoruz.
Düzce’nin en ünlü yemeği nedir?
Bu yemeklerden biri de Düzce’nin meşhur yemeği haline gelen Mamursa’dır. Sadece mısır unu, su ve yumurtadan yapılan bu yemek, çeşitli peynir çeşitleri veya kıyma ile servis edilir. Keskin bir tada sahiptir.
Köz patlıcan mezesi nasıl yapılır?
Közlenmiş patlıcanı soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küpler halinde doğrayın. Bir karıştırma kabında közlenmiş patlıcanı, taze kekiği, ince kıyılmış sarımsağı, kremayı, tuzu, karabiberi ve zeytinyağını iyice karıştırın. Hazırladığınız patlıcan salatasını servis tabağına koyun.
Rus salatası nasıl yapılır?
Rus salatasını yapmak için önce salatalıkları küpler halinde kesiyoruz. Yoğurdu, mayonezi, hazır garnitürü ve doğranmış salatalıkları büyük bir kaseye koyup iyice karıştırın. Hazırladığınız Rus salatasını bir servis kasesine koyun ve servis edin. Afiyet olsun!
Patlıcan söğürme nedir?
Antep ve Urfa mutfağının meşhur lezzetlerinden biri olan Patlıcan Söğürtme, midenizi şenlendirecek bir lezzettir. Közlenmiş patlıcanla hazırlanan Söğürtme hem salata olarak hem de meze olarak servis edilebilir. Közlenmiş patlıcanı dilimledikten sonra nar ekşisi, sirke ve zeytinyağı ile karıştırıyoruz.
Manlama hangi yöreye ait?
Ege’ye özgü bir yemek olan manlama çok lezzetlidir.
Maya hangi yöreye aittir?
Orta Amerika uygarlığı olan Maya uygarlığı, binlerce yıl boyunca güneydoğu Meksika’dan Honduras, El Salvador ve Guatemala’ya kadar uzanan Mezoamerika bölgesine hükmetti.
Kaçamak hangi yöreye aittir?
Kaçamak, mamaliga olarak da bilinir, mısır ununun özel bir şekilde pişirilmesi ve çeşitli malzemeler eklenerek hazırlanan ve sıcak olarak servis edilmesi gereken bir yemektir. Kafkas ve Balkan göçmenleri tarafından Edirne’ye yayılan Kaçamak, Edirneliler tarafından kahvaltıda da tercih edilmektedir.